Okej, här kommer ett långt inlägg.

Jag har väldigt många “komplexa” åsikter. Jag har väldigt många åsikter fast jag ser ändå sällan svart eller vitt. Det finns NÄSTAN alltid två sidor av allt. Dock finns det saker som typ, nasizter och rasister, de har fel, på den punkten står jag fast. Du kan ogilla en person enligt mig, med all rätt. Gul som vit, vit som svart, svart som röd etc. Dock kan du inte dömma en hel “folkgrupp” utifrån en enskild individ. Jag kan dock i viss mån och i vissa fall förstå hur personer hamnat i situationen att ta till sig en specifik åsikt, till exempel “rasister”. Många är helt enkelt bara identitetssökande människor som vill ha tillhörighet, tror jag. Jag har svårt för att hata en person, en person kan förrändras. Finns det någon “här” som alltid varit likadan?

Nu kommer det här med sex in i bilden! Jag tycker; “nakenhet är inte sex”. Därav tycker jag att kvinnor i all sin charm skall kunna vara bekväma i att använda “små” kläder till exempel. Det är väl egentligen tidigare generationer som skapat bilden av att nakenhet är sex. Och nu, när den bilden väl är skapad så skyller “vi” på tjejen/tjejerna i te x. ett våldtäktsfall. “Det är inte helt sinnes!” som min bror hade sagt. Några generationer tidigare var nakehet liksom inget speciellt på det sättet. Det märks på personer och framförallt gamla filmer, folk struttar omkring helnakna. Att någon sedan förbjuder människor att till exempel sola topless på en strand är ju bara absurt. Varför? Just det här med bröst, klart att det är attraktivt, det är ju för fan en grundläggande instinkt, fast det är fortfarande inte sexuellt, egentligen, från början. Som sagt, det är vad man gör det till. Fast det som är jobbigt i en sån här situation är ju att om du som tjej går ut lättklädd riskerar du att bli våldtagen. Då är frågan. Skall vi försöka förändra? Skall alla tjejer gå ut lättklädda för att demonstrera fast då löpa chansen att bli våldtagna? Skall alla tjejer använda mer kläder och backa för det som är? Det blir någon form av övervägning. Vad är rätt och fel just nu liksom?

Det här med tjejer och killar, alltså bara för att du umgås med tjejer behöver det inte betyda att du måste knulla… Det kan faktiskt enbart finnas vänskap också. Vart den vänskapen börja och slutar är en annan femma. Jag anser att du kan ha sex med en vän. Fast det är upp till var och en. Jag umgås mycket med tjejer och ärligttalat är det på fritiden underbart. Många killar skall vara så jävla per definition “manliga”. Vafan… Som jag sett tjejer i många situationer är “ni” också jävligt komplexa och många av er skapar själva idealen och den allmäna åsikten att tjejer är mindre värda än killar. Kanke inte skapar dom men bygger på dem. “Enad front” är väl det ända som borde hjälpa. Om alla började stå upp för sina åsikter mer kanske det skulle bli en förrändring. Jag säger inte att ingen gör det. Just de meningarna riktar sig till alla inskränkta tjejer som bygger på samhällets bild av sig själv.

Det finns åsiktsfulla människr här i världen allra minst kvinnor. Människor som faktiskt engagerar sig i förrändring. Tyvär är det inte så lätt att förrändra. Vi förrändrar helatiden fast inte alltid till det bra och då vi väl gör det till något gott så märks det knappt och blir snart dränkt i allt ont i världen.

Utgår vi från ingenting så står i allfall jag för allmän harmoni och fred på jorden, en miljövänlig atmosfär, ingen tillhörighet och inget utanförskap. harmoniskt helt enkelt. Fast det är ju som kommunism – det är en fin tanke, fast det funkar inte. Så tänker jag om mycket, det är liksom fina tankar alla har, fast uppenbarligen funkar det inte. Fast vad har vi att luta oss tillbaka på om inte det goda i männsikor? Fast uppenbarligen så funkar det inte… Skall vi alla då lägga oss ner på marken och bara låta världen fortsätta som den är? Då är det bättre att sätta upp ett ouppnåligt mål och nå halvägs. Sen att ge en människa makten över flera miljoner är väl att ta i…

Sen undrar jag vad fan hände med samhällskunskapen?! Folk har ingen kolla, jag är inte så otroligt över allmänbildad men jag vet att Sverige lyckades undvika andravärldskriget sammtidigt som vi langade järnmalm till Tyskland. Och idag producerar vi vapen i världsklass, fast vi har inget försvar? Eller va? Är det bara jag som tycker att världen är helt fucked up?

Så: Om kommunism bara är en fin tanke, vad skall vi då göra för att förrändra. Nu menar jag inte att jag är kommunism, det är en form av metafor, fast inte bildlig. Eller va? jag tror att människor helt enkelt måste lära sig att se allt från alla vinklar. Ett raket gevär ser olika ut från olika perspektiv… Står du framför eller bakom?

Och till alla er som brukar säga “för så gör dom ju där nere”, alltså VAH?! Nu blir det någon form av påhopp på min mor, fast jag inte gillar “orden” i hennes text “Fy fan” så har hon ändå en grund. Hon vet. De är inte tomma ord från någon inskränkt männsika.

ÄRLIGHET! Jag uppskattar ärlighet mest av allt. Det finns inget mer enerverande, frustrerande, och avskyvärdare än oärlighet. Nu låter det som att jag skulle döda någon som är oärlig fast det skulle jag ju inte. Jag hatar det dock. Vill man inte umgås så säg det. Vill man inte prata så säg det. Vill du inte ha sex så säg det… etc… etc.. Jag tycker också att viss form av ärlighet är “jobbig” men det är ju inte direkt så att man alltid behöver säga vad man tycker. Tystnad är en oerhörd egenskap i många tillfällen. Du behöver inte yttra dig om att din polares nya jeans inte är så jävla fly som personen i fråga tycker. Du kan vara tyst… Ljuga är inte alltid det enda alternativet. En väl formulerad mening är fungerar bättre… för både samvete och vänskaps relationer… Och vad fan är en relation byggd på, om än små, lögner?

Jag vet inte riktigt hur mycket som är konkret och relevant i texten/texterna fast det är ändå skönt att skriva. Allt är kanske inte överdrivet välformulerat heller. Därav; var inte rädd för att fråga. Vi måste lära oss att ifrågasätta. Antingen ser vi allt svart eller vitt, eller/och så ifrågarsätter vi inte, vi tar inte reda på allt vi behöver ta reda på. “knowlegd is king”. Det var väl kanske inte så många “komplexa” åsikter i texten, men om du för en diskussion med mig så lär du märka det. Tyvär är det få som vill lyssa, det är också ett problem. Tar du väl upp något seriöst i min ålder så hör amn bara “aaa… han är sån.. HAHAHA”. Och så är det bortskrattat. Det finns säkert mer jag vill säga men shit the same.

Peace in the middle east and all over the world! Fight the power!!

Lämna en kommentar